Szaszłyk węgierski
Szaszłyk składający się ze smażonych kulek mięsnych - wieprzowych oraz kawałków boczku, papryki zielonej i czerwonej.
Skład
Kulki mięsne (mięso wieprzowe, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy (papryka czerwona, pieprz czarny), proszek jajowy, olej rzepakowy), papryka czerwona i zielona , boczek (boczek wieprzowy, sól, substancja konserwująca E 251, dym wędzarniczy), olej rzepakowy.
Przygotowanie
Produkt przeznaczony do spożycia po obróbce termicznej:
a) grill: ok. 15 – 20 min,
b) piekarnik: ok. 20 min. w temp ok. 200°C,
c) patelnia: na niewielkiej ilości tłuszczu ok. 12 min. przewracając,
e) frytkownica: ok. 4 min. w temp. 165°C,
f) piec konwekcyjny – 15 min temp. 200°C.
Przechowanie
Temperatura min. -18°C
Opakowanie
50szt. x 150g = 7,5 kg
Nr artykułu
15075420-31
KOD EAN 5907588000307