Jakość
Z nami bezpiecznie!
Naszym nadrzędnym celem jest produkcja wyrobów gwarantujących najwyższe standardy bezpieczeństwa i jakości a co za tym idzie zadowolenie naszych KLIENTÓW i ich 100% zaufanie
Aby osiągnąć ten cel wdrożyliśmy między innymi, narzędzie w postaci SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ. Posiadane przez nasz zakład certyfikaty IFS – 6 (International Food Standard) i ISO 22000 potwierdzają spełnienie najwyższego poziomu higienicznego, technicznego oraz są gwarancją produkcji bezpiecznych wyrobów o powtarzalnej jakości. Przyznane nam powyższe certyfikaty są również warunkiem współpracy z najbardziej wymagającymi klientami w kraju i poza jego granicami. Potwierdzeniem naszych priorytetów jest zamieszczona poniżej POLITYKA JAKOŚCI przyjęta przez zarząd i znana wszystkim naszym pracownikom.
NAJWAŻNIESZE ZADANIA JAKIE PRZED SOBĄ STAWIAMY BY OSIĄGNĄĆ ZAMIERZONE CELE TO:
Kwalifikacja i niezwykle staranny dobór dostawców – poprzez audyty na miejscu- u dostawcy- weryfikację wdrożonych u niego systemów oraz zasad mających wpływ na bezpieczeństwo i jakość dostarczanych nam surowców.
Kontrola dostarczanego surowca- każdorazowo przyjmowane surowce podlegają niezwykle skrupulatnej ocenie: mikrobiologicznej (szybkie testy), organoleptycznej czy fizykochemicznej
Reżim temperatury: ciągły monitoring temperatury zarówno w magazynach jak i pomieszczeniach produkcyjnych
Reżim higieniczny: nieustannie kontrolowany i weryfikowany częstymi wymazami z powierzchni
Jak najszybszy czas wytwarzania tj. od dostarczenia surowca do wyprodukowania wyrobu gotowego
Bezkompromisowe egzekwowanie parametrów w wyznaczonych przez system Krytycznych Punktach Kontroli
Błyskawiczne – szokowe zamrażanie naszych wyrobów wyłącznie w środowisku ciekłego azotu.
Cięgłe doskonalenie linii technologicznych i nadzór nad infrastrukturą
Stały przegląd przyjętych standardów oraz procedur obowiązujących w zakładzie a związanych z bezpieczeństwem i jakością wytwarzanych produktów z uwzględnieniem zmian w procesach i technologii
Wysoko wykwalifikowana kadra kierownicza oraz personel - nieprzypadkowy, doświadczony, systematycznie szkolony o utrwalonych postawach projakościowych
Ciągły rozwój : prężny dział rozwoju produktu